4 manieren om te investeren in bitcoins

Hoe investeer je in bitcoins?

Er zijn verschillende manieren om te investeren in bitcoins, waarvan sommige ingewikkelder zijn dan andere. Hier zijn de vijf meest voorkomende manieren om in Bitcoins te investeren:

1. Mijn ze

OK, dus dit is een minder gebruikelijke optie om te investeren in Bitcoin. Mijnbouw Bitcoins omvat het oplossen van gecompliceerde wiskundige problemen en het tonen van bewijs van werk. Wanneer u een probleem correct oplost, verschijnt er een nieuw Bitcoin-knooppunt in de software die de valuta uitvoert.

Meestal kan uw computer de mijnbouw voor u uitvoeren. Om te minen, verbind je je computer met het Bitcoin-netwerk en stel je het in om een ​​cryptografische puzzel op te lossen. Wanneer de puzzel is opgelost, krijgt de Blockchain – het openbare record van Bitcoin-transacties – een nieuw digitaal blok. En in ruil daarvoor krijgen mijnwerkers een vast aantal Bitcoins.

Meestal worden deze gecompliceerde cryptografen opgelost door een groep mijnwerkers die winst delen. Tot nu toe was de mijnbouw open, eerlijk en groepsgericht.

U kunt speciale servers kopen die speciaal zijn ontworpen om digitale valuta te minen. Hier is een van de meest populaire opties op Amazon.

2. Handel online

Online Bitcoin-uitwisselingen zijn een van de meest populaire manieren om te investeren. Met websites zoals Coinbase kunt u uw gewenste valuta inwisselen voor de virtuele valuta. U kunt dus gewoon op internet geld verdienen.

Het probleem met online transacties is dat het twee weken kan duren voordat uw bankrekening is verbonden en geverifieerd. En dat is nadat u uw account hebt ingesteld, dat een identiteitsbewijs met foto, een bewijs van ingezetenschap en een nog langere wachttijd vereist.

In die tijd kan de waarde van Bitcoins dramatisch schommelen, dus je hebt echt geen idee aan het begin van de transactie hoeveel je uiteindelijk zult krijgen.

Investeren in Bitcoins online is misschien geen slechte optie, als je gewoon een kleine investering wilt doen om te spelen of een idee wilt krijgen hoe Bitcoins werkt.

3. Face-to-face kopen

Voor degenen die sneller Bitcoins willen kopen, zijn face-to-face transacties de beste optie, hoewel ze enigszins gevaarlijk kunnen zijn. Er zijn veilige manieren om persoonlijk in Bitcoins te investeren. U moet dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen als bij een Craigslist-transactie – of elke transactie waarbij u een vreemde ontmoeting tegenkomt om hem of haar contant geld in te ruilen voor iets anders.

Bijeenkomen op een openbare locatie en iemand meenemen zijn goede manieren om uzelf te beschermen wanneer u persoonlijk in Bitcoins investeert. U kunt ook Bitcoin-kopers en -verkopers bekijken op sites zoals LocalBitcoins , waarmee elke gebruiker een reputatiescore krijgt om u te helpen beslissen bij wie u koopt.

4. Een face-to-face bitcoin-uitwisseling

Serieuze Bitcoin-beleggers kunnen kijken naar deze meer gecompliceerde versie van een face-to-face Bitcoin-transactie. Bitcoin-uitwisselingen, vaak Buttonwood-meetups genoemd, zijn vergelijkbaar met de oudste versie van de New York Stock Exchange: een groep mensen die samenkomt om goederen (zilver en goud) en valuta te wisselen voor cryptocurrencies.

Zoals dit artikel uit Wired schetst, zijn de meeste Buttonwood-transacties niet groot. Het doel is vaak alleen maar om mensen op de hoogte te brengen van en geïnteresseerd te zijn in Bitcoins en andere cryptocurrencies. Dit kunnen echter een goede plek zijn om andere Bitcoin-enthousiastelingen te ontmoeten en om munten, valuta en andere waardevolle spullen te verhandelen voor Bitcoins (en andere cryptocurrencies).

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram