8 verzekeringspunten om te overwegen alvorens een auto te kopen

Zijaanzicht van dame besturen van een auto.

Nieuwe autoverzekering nodig?

De meeste mensen weten dat ze een verzekering voor hun nieuwe auto nodig hebben, maar in de opwinding om een voertuig te kopen, onderzoeken ze het misschien niet zo zorgvuldig als zou moeten. Het overslaan van dit detail kan financiële problemen veroorzaken bijna zodra u het terrein verlaat. Een vergelijkingssite geeft u snel aan wat voor dekking een verzekering aanbiedt. U kunt zo ook snel de goedkoopste autoverzekering 2020 vinden.

1 Bepaal hoe lang uw huidige autoverzekering uw nieuw aangeschafte auto dekt. “Als u een voertuig volgens uw polis vervangt, geldt doorgaans dezelfde dekking voor uw nieuwe auto”, zegt Gusner. “Het kan zo kort zijn als 24 uur of tot 14 dagen, dus controleer voordat je koopt om erachter te komen wat het is in plaats van ervan uit te gaan dat je dekking hebt. En als u geen auto vervangt, heeft u mogelijk helemaal geen dekking. ”

2 Ga er niet vanuit dat de dealer het verzekeringspapier voor u zal regelen. Het personeel is niet alleen druk, het is niet zijn verantwoordelijkheid om te bellen en een auto aan uw beleid toe te voegen. “Als ze naar je verzekeringskaart kijken en je laten wegrijden, dan is dat omdat ze ervan uitgaan dat je hebt gecontroleerd en weten dat er dekking is onder je huidige polis”, zegt Gusner. Houd er rekening mee dat, als u een auto financiert of huurt, de pandhouder het mandaat zal hebben dat u niet alleen een aansprakelijkheidsverzekering hebt, maar ook een uitgebreide dekking en een dekking voor aanrijdingen, “voegt ze eraan toe.” Dus als u dekking voor alleen aansprakelijkheid hebt, maar uitgebreide en botsing met uw nieuwe auto, laat hem toevoegen voordat u de kavel verlaat – hij wordt niet automatisch voor u toegevoegd. ”

3 Begrijp wat nodig is. Wanneer u een auto koopt, moet u natuurlijk de kosten van de auto kennen, maar u moet ook weten welke dekking, limieten en eigen risico u moet kopen. Lienholder vragen bijvoorbeeld meestal om een ​​eigen risico van $ 500 of minder, zegt Gusner. Praat met uw verzekeringsagent.

De aansprakelijkheidsverzekering is de basis

4 Aansprakelijkheidsverzekering is de basisverzekering die u nodig hebt om op de weg te rijden. In de meeste staten moet u deze dekking hebben om te betalen voor schade of letsel aan anderen waarvoor u mogelijk verantwoordelijk bent tijdens het rijden, zegt Gusner.

5 Bescherming tegen persoonlijk letsel (PIP) PIP is vereist in een foutloze staat als onderdeel van uw basisverzekering. Het betaalt uw medische kosten tot het uiterste, ongeacht de fout bij een ongeval. Nogmaals, praat met uw agent. Zorg er ook voor dat u weet wat dekking, limieten en aftrekbare bedragen zijn (allesomvattend en aanrijding hebben aftrekbare bedragen die u moet kiezen) bij het winkelen voor een verzekering, zodat u de juiste koersnoteringen krijgt, zei ze.

6 Kloofverzekering is een must als u meer verschuldigd bent dan uw voertuig waard is. Auto’s worden minder waard zodra u het terrein verlaat. Er zijn veel voorbeelden van autokopers die hun auto’s kort na aanschaf hebben getotaliseerd en duizenden meer verschuldigd zijn dan hun verzekeringsdekking. “Gap-verzekering betaalt het verschil tussen de waarde van het voertuig ten tijde van het totale verlies en wat u er nog aan verschuldigd bent”, zegt Gusner.

7 Bescherm uzelf met een botsingsverzekering. Wat als u de kavel wegrijdt en wordt geraakt door een ander voertuig of object zoals een winkelwagentje? Botsingsverzekering beschermt uw auto. Dat is de reden waarom retentierechten vereisen dat je het bij je hebt: de auto is nog steeds het bezit van de retentierechthouder, zegt Gusner.

8 Uitgebreide verzekering dekt uw auto voor weersgerelateerde schade. Woon je in een gebied dat vaak wordt getroffen door tornado’s? In een overstromingszone? Uitgebreide dekking is een slimme aankoop, zelfs als u geen extreem weer ervaart. Het beschermt u in het geval de auto wordt beschadigd door brand, diefstal of vandalisme. Nogmaals, verwacht van de retentierechthebber dat u erop staat dat u deze dekking hebt, zodat het voertuig kan worden gerepareerd of afbetaald als het een totaal verlies is.

Een persoonlijke of bedrijfsauto verzekering vinden is op zich niet moeilijk.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram