Wanneer is Rally racing begonnen en hoe kunnen we kijken waar er nog meer geraced wordt in Nederland en Belgie?

Het rijden van de rallyauto’s begon rond 1895. Deze races vonden destijds plaats op wegen die voor het publiek werden gebruikt; voordat de racebanen werden aangelegd. Destijds waren de races gevaarlijker omdat ze op deze openbare wegen plaatsvonden. Het eerste jaar dat deze wedstrijden plaatsvonden, stond de winnende racer op het punt om een gemiddelde van 24 kilometer te bereiken in ongeveer 48 uur.

Ongeveer 8 jaar na de eerste grote rallywedstrijd duurde Fernand Gabriel ongeveer 5 uur en bereikte hij 550 km met een maximale snelheid van 105 kilometer. Het gevaar was toen toegenomen omdat de races nog steeds op de grote voetgangerswegen plaatsvonden en voetgangers werden ontweken in de races.

  • De snelheden van deze rallywedstrijden gingen door en verklaarden gevaarlijker te worden omdat veel van deze wedstrijden eindigden in een aantal blessures en dodelijke slachtoffers.
  • Het evenement werd later door de Franse regering verboden omdat het gevaarlijk begon te worden. De race stopte daar echter niet mee, want het werd een verslaving aan degenen die er echt van genoten. De wedstrijden begonnen plaats te vinden op wegen die niet zo druk waren met voetgangers of overstekende dieren.

Rally’s zijn nog steeds enorm populair in Europa

Rally’s rijden staat nu bekend als een van de meest populaire motorsporten die er zijn. Het lijkt het meest populair te zijn in plaatsen als Finland en Zweden. Er zijn een aantal verschillende soorten ondergrond waarop deze races plaatsvinden, zoals grind, ijs, sneeuw en asfalt. Er zijn een aantal verschillende soorten handremmen die door de coureurs worden gebruikt om hen te helpen als ze op verschillende soorten terrein rijden. Omdat rally raceauto’s een aantal verschillende manoeuvres kunnen uitvoeren, werken ze veel anders dan de gemiddelde auto en hebben ze speciale kenmerken.

Er zijn genoeg publieke mogelijkheden om bij rally races aanwezig te zijn

Met het verstrijken van de jaren is de publieke belangstelling voor de rallysport sterk toegenomen. Er zijn nu veel grote autobedrijven die speciaal voor de rallysport auto’s bouwen. Veel van deze rally raceauto’s zien er uit als standaard auto’s, maar ze hebben speciale kenmerken toegevoegd. Deze speciale aanpassingen helpen deze rally raceauto’s om sneller te gaan en te bewegen op een manier die hen helpt om gemakkelijk de bochten te nemen. Er zijn enkele beperkingen aan het gewicht van deze voertuigen. Over het algemeen zou het een minimum van 1230 kg zijn.

De motoren van een rally auto mogen niet zwaarder dan 2 liter zijn

De motoren kunnen over het algemeen niet meer dan 2.0 liter wegen. Er zijn regels voor bestuurders van rallyauto’s; veiligheidsregels om ervoor te zorgen dat de juiste maatregelen worden genomen om eventuele verwondingen of doden tijdens het rijden te verminderen of te elimineren. Het chassis wordt over het algemeen sterker gemaakt om veiligheidsredenen en om ervoor te zorgen dat de rolkooi op de juiste manier kan worden ge├»nstalleerd.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram